Procedure / Werkwijze

Procedure / Werkwijze

"Hold the vision, trust the process."

De onderstaande stappen zijn globaal genomen, elk mediation traject is uniek en zal daarom kunnen afwijken van het onderstaande. 
In alle gevallen neemt de mediator het proces, met alle daarbij horende stappen, zorgvuldig met jullie door. 


Intakefase


Partijen nemen zelf contact op met de mediator of deze wordt benaderd door een derde partij die van mening is dat mediation gewenst is in een situatie. 
Dit kan gemakkelijk door te bellen of whatsappen met
06 – 39 89 47 32 , te mailen naar info@redfoxmediation.nl of een formulier in te vullen onderaan deze pagina.
 
De mediator neemt in het kort de situatie door en plant vervolgens een kennismakingsgesprek in. Afhankelijk van de kwestie kiest de mediator er voor om een gezamenlijk gesprek in te plannen, of met iedere partij afzonderlijk. 


Locatie, datum en tijd worden altijd in overleg afgestemd. Afspraken zijn meestal overdag, maar ook avonden zijn een optie. Tijdens dit gesprek stelt de mediator zich voor, het proces wordt doorgenomen en de mediationovereenkomst en MFN stukken toegelicht en besproken. Ook is er voldoende ruimte voor eventuele vragen. 
 De mediation start na ondertekening van de mediationovereenkomst. 

Mediation


In het geval van een scheiding zal de mediator beide partijen verzoeken om een aantal documenten aan te leveren, zodat de uitgangspunten van de scheiding helder zijn. 


 Er volgen mediation gesprekken. Afhankelijk van de situatie en het verloop, zullen de gesprekken apart zijn, maar het meest wenselijke is natuurlijk om beide partijen met elkaar in gesprek te laten gaan.


De mediator houdt hierbij het proces in de gaten en stimuleert de communicatie tussen partijen. 
In een aantal gesprekken komen we tot de kern van de zaak en is er ruimte gekomen bij partijen om naar oplossingen te kunnen kijken. De mediator toets of de oplossingen houdbaar zijn, maar ook binnen de wettelijke kaders blijven. 

Afrondingsfase


Als partijen overeenstemming hebben bereikt, dan leggen we deze vast in een overeenkomst. Bij een scheiding praten we over een echtscheidingsconvenant, met een ouderschapsplan indien er kinderen zijn. Bij de andere vormen van mediation is dit in de vorm van een vaststellingsovereenkomst.


Afhankelijk van de situatie worden de stukken ingediend bij de rechtbank of notaris en hiermee is de mediation officieel afgerond.

In veel gevallen zal er na het afsluiten van de mediation ook nog nazorg plaatsvinden, de mediator neemt dan telefonisch contact op.

Hulp nodig?


  Welke oorzaak een kwestie ook heeft, de impact hiervan is vaak groot.
Toch ervaren mensen soms een enorme drempel om hulp te zoeken bij een conflict.


Wil je informatie over de mogelijkheden van mediation, of gewoon advies over een situatie?

Neem gerust contact op, ik help je graag verder.

Contact

Bespaar tijd

Het procederen tegen elkaar kost vaak maanden, dan wel jaren tijd voordat er een punt achter gezet wordt. Bij mediation is een oplossing vaak in een aantal gesprekken gevonden.


Lagere kosten

Het uurtarief van een mediator is om beide partijen te begeleiden naar een oplossing.  Deze kosten liggen aanzienlijk lager dan dat van een juridische procedure en 2 advocaten.


Verbetering communicatie

Tijdens mediation leer je waar de knelpunten in communicatie zitten en hoe je hiermee om kunt gaan. Dit levert in bijna alle gevallen een blijvende verbetering in de communicatie op.

Duurzame oplossingen

Wanneer er in mediation een oplossing gevonden wordt dan wordt deze gedragen door beide partijen. Ze hebben hem immers zelf bedacht. 

Benieuwd wat mediation voor jullie kan betekenen?


Tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek kijken we of het 'klikt' en bespreken we de mogelijkheden.

Share by: